Защо имате нужда от външна реклама?

Външната реклама, наред с всички останали рекламни канали, служи за популяризиране на бизнеса Ви и за достигане до по-голям спектър от клиенти, които да се възползват от продуктите и услугите Ви. За разлика от останалите видове реклама, външната реклама  достига до клиентите, докато са на открито, в движение или накратко казано – в публичното пространство. Нейното предимство е, че достига до неопределено голям брой потребители всеки ден, което я прави един от най – ефективните и предпочитани рекламни канали за повечето компании на българския и чуждия пазар.

Външната реклама е важен маркетингов инструмент поради няколко причини:

  • Достъпност до голяма аудитория: Външната реклама, като рекламни табели, билбордове, рекламни стелажи и др., предоставя възможност за достигане до голям брой хора, особено по пътните артерии, центрове на градовете и други места с голям човекопоток.
  • Увеличава осведомеността за бранда или продукта: Външната реклама помага да се създаде осведоменост за марката или продукта сред широка аудитория. Повтарящите се елементи на рекламата могат да насочат вниманието на потребителите към конкретни послания или продукти.
  • Укрепва имиджа на марката: Атрактивните или креативни рекламни материали могат да повишат перцепцията на марката и да я направят по-запомняща се за потребителите.
  • Помага за увеличаване на продажбите: Ефективната външна реклама може да привлече нови клиенти и да убеди съществуващите да направят покупка. Това може да се случи чрез представяне на привлекателни оферти, промоции или ясни повика към действие.
  • Подобрява видимостта в общността: Рекламата на открито може да помогне на марката да се интегрира в общността и да подкрепи местни събития или инициативи.
  • Външната реклама често се използва в комбинация с други канали за маркетинг, като телевизия, радио, интернет и социални медии, за да се увеличи ефектът на цялостната рекламна кампания.

 

Какви видове външна реклама съществуват?

Външната реклама може да бъде под формата рекламни билбордове / мегабордове, банери и транспаранти, обемни букви, светещи табели, рекламни табели, брандиране на витрини, брандиране на спирки, брандиране на автомобили и камиони, изработка и монтаж на рекламни стелажи, брандиране на търговски площи и др.

Ние можем да Ви предложим:

В Pointless можете да откриете всичко, които Ви трябва за една успешна външна реклама. Свържете се с нас и заедно ще открием най – доброто решение за вашия бизнес, съобразено с неговите характеристики и специфики.