Защо Вашият бизнес се нуждае от бранд идентичност?

Добре приетият продукт ще доведе до силен растеж и тези видове маркетингови стратегии ще ви отведат там.

  1. Разпознаваемост на марката

Една добре установена компания често използва тежестта на собствената си търговска марка, за да обхване своите продукти. Най-често компания с широко разпознаваема марка може да бъде разпозната по нейното лого, слоган или цветове. Компании като Coca-Cola, Starbucks, Apple и Mercedez-Benz са емблематични, докато включват множество дъщерни продукти, представени под името на компанията.

  1. Индивидуално брандиране

Понякога по-голяма компания може да произвежда продукти, които имат собствено тегло, независимо от компанията майка. Тази стратегия включва утвърждаване на марката като уникална идентичност, която е лесно разпознаваема. General Mills, например, разпространява Cheerios, Chex, Cinnamon Toast Crunch, Kix, Total, Trix и други – и това е само отдела за зърнени храни. Компанията също така разпространява други големи марки от всяка група храни.

  1. Брандиране на отношение

Двусмисленият маркетинг често може да надхвърли самия продукт в случай на брандиране на отношение. Всички тези марки използват стратегии, които вдъхват живот на личността и персонализирано изживяване с продукти и услуги. NCAA, Nike и New York Yankees направиха списъка на Forbes за „Най-ценните спортни марки в света за 2015 г.“ и автоматично се свързват с определен стил. Други марки, като Apple и Ed Hardy, също отразяват себеизразяването на клиента.

  1. Брандиране без марка

Един минималистичен подход може да говори много. Продуктите без марка често са прости и общи по дизайн. Най-успешната компания, установила този маркетингов метод, е японската компания Muji, което просто се превежда като „без етикет“.

  1. Разширение на марката

Разширяването на марката се случва, когато една от вашите водещи марки се впусне на нов пазар. Да кажем, че имате компания за обувки, която сега произвежда якета, спортни облекла и аромати. Името на марката носи собствена идентичност на вашия продуктов микс.

  1. Частни етикети

Марките на магазините — или частните марки — станаха популярни в супермаркетите. Търговски вериги като Kroger, Food Lion и Wal-Mart могат да произвеждат рентабилни марки, за да се конкурират с по-големите търговци на дребно.

  1. Краудсорсинг

Тези марки се възлагат на обществеността за създаване на марка, което позволява на клиентите да участват в процеса на именуване и ефективно стимулира личния интерес към продукта.

Тези популярни бранд стратегии само надраскват повърхността. Кои от тези различни видове бранд стратегии ще ви помогнат да стартирате следващата си бранд кампания?